Kolagen Naturalny Colway Sklep

Informacje i zamówienia : 607-18-20-24
Sprawdź koszyk
Koszyk:
0,00
Home SUPLEMENTY Colway › Colvita - Kolagen+Wit E+Algi kolagen Colway (60 kapsułek)

Colvita - Kolagen+Wit E+Algi kolagen Colway (60 kapsułek)

  • -30,00 zł
  • 167,00 zł z VAT
szt.
Wysyłamy w ciągu 24h

Wraz z wiekiem, a dokładnie po 25 roku życia, tracimy zdolność wytwarzania substancji wspomagającej elastyczność skóry i odpowiednie działanie ścięgien. Objawami tego procesu są nie tylko szybciej pojawiające się oznaki starzenia, ale co gorsza, osłabiona odporność i rozliczne, inne problemy zdrowotne. W skrajnych przypadkach zaburzenia podaży kolagenu, bo o nim oczywiście mowa, mogą skutkować już nie tylko brzydkimi zmarszczkami, lecz np. ryzykiem wypadania dysków międzykręgowych, zerwania ścięgien czy naderwania więzadeł. Już choćby z tego względu niezwykle istotne są starania o poprawę zasobów i kondycji naszego kolagenu ustrojowego.

Z pomocą przychodzi nie tylko Kolagen Naturalny w żelu, Colvita, czy ColamiD. Niedobór kolagenu możemy uzupełniać także dzięki odpowiednio dobranej diecie. Produkty spożywcze, na które warto zwrócić uwagę, to m.in. galaretki owocowe, galaretki warzywno-mięsne, ryby w galarecie, auszpiki, podroby i golonki. Należy jednak zachować umiar w konsumpcji tego typu dań, ponieważ tłuszcz czy cukier z takich posiłków w zbyt dużym stężeniu, mogą pogorszyć stan naczyń krwionośnych, podwyższyć poziom cholesterolu a także wywołać stan zapalny. Dla procesów kolagenogenezy o wiele ważniejsza jest systematyczność dostaw aminokwasów anabolizujących, niż masa takiego pokarmu do spożycia.

Na szczególną uwagę zasługuje aminokwas prolina, niezbędny do syntezy kolagenu. 

Ważne jest również, aby kontrolować odpowiedni poziom witaminy C w organizmie. To dzięki niej bowiem zamykają się hydroksylacją proliny procesy kolagenogenezy i znacznie szybciej następuje produkcja oraz odbudowa włókien kolagenowych.

Colvita to unikalny, natywny, niespotykanie biodostępny, kompletny zbiór aminokwasów kolagenowch. COLVITA, kolagen wyjątkowy. 

Suplementacja Colvitą – Kolagenem w kapsułkach


Colvita to aktywny biologicznie kolagen w kapsułce

Colvita to jedyny taki suplement diety w skali światowej

Colvita to kompletny zestaw aminokwasów tworzących helisę kolagenową



Z dumą możemy się pochwalić, iż nikt inny i nigdzie poza Polską nie pozyskuje kompletnego zestawu wszystkich aminokwasów tworzących helisę kolagenową w drodze liofilizacji natywnego kolagenu izolowanego na poziomie molekularnym.


Warto również dodać, iż praktycznie wszystkie suplementy diety, jakie znajdziemy na aptecznych półkach pod nazwą: „kolagen” okazują się albo hydrolizatem rozdrobnionych włókien bydlęcych (a nawet wieprzowych) albo zwyczajną żelatyną, o wątpliwej aktywności biologicznej.


Potrzeba suplementacji ustroju w kolagen wzrasta wraz z każdym mijającym rokiem w naszej metryce. Organizm ludzki zmniejsza produkcję kolagenu już od 26 roku życia. Narastające braki kolagenu w organizmie powodują liczne dolegliwości: włosy stają się łamliwe i matowe, skóra traci jędrność i elastyczność, odczuwamy bóle stawów i kręgosłupa. Możemy zapobiegać lub zmniejszać te nieprzyjemne przypadłości stosując dietę prokolagenową.


Kolagen w Colvicie jest niemal w 100% anabolizujący, co oznacza, że nie zostaje spożytkowany np. w energię, ani też wydalony. Całkowicie służy budowie nowych komórek. Jego przyswajalność jest tak doskonała, że nie potrzebuje nawet enzymatycznych procesów trawiennych. Wchłania się także bezpośrednio z jelita.


Ryby mają tylko namiastkę układu odpornościowego, mimo to nigdy nie przenoszą chorób na człowieka. Kolagen w skórze rybiej, pozyskiwany na etapie molekularnym (helikalnym) jest identyczny, jak u wyżej rozwiniętych kręgowców i jest całkowicie bezpieczny dla człowieka.  

Unikalny na skalę światową kompleks liofilizatu czystego tropokolagenu, pozyskiwanego ze skór rybich, ekstraktu alg morskich i bioprzyswajalnej witaminy E (octan D-alfa-tokoferylu).
COLVITA jest pochodną wielkiego wynalazku polskiej biotechnologii, jakim było wyekstrahowanie do postaci hydratu – czystego, naturalnego kolagenu ze skór rybich.

COLVITA to całkowicie nowe podejście do problemu dbałości o tkanki zbudowane z kolagenu. Użytkownicy będą mogli przekonać się „na własnej skórze”, co zdziałać może suplementowanie jej „od wewnątrz”.

COLVITA jest ukoronowaniem prac biotechnologicznych nad grupą produktów pozyskanych z rybiego kolagenu, który zatrzymuje nasz dobry czas…  Już dwie tabletki dziennie,  sprawiają że skóra stała się gładsza i bardziej miękka. By promieniała blaskiem, była świetnie nawilżona, a pielęgnowana jednocześnie żelem kolagenowym i jego pochodnymi od zewnątrz – stała się także znacznie młodsza.
Łańcuchy ludzkiego kolagenu zbudowane są z 20 – 21 aminokwasów. Tylko część z nich organizm produkuje w procesach metabolicznych. Pozostałe muszą być dostarczone w pożywieniu. Suplementacja ustroju preparatem COLVITA jest nieustającym odbudowywaniem swoistego magazynu aminokwasowego dla komórek wytwarzających i serwisujących kolagen.

COLVITA wytwarzana jest głównie z liofilizowanego, trzeciorzędowego kolagenu rybiego. Potrójna helisa kolagenowa, podobna budową do spirali DNA, ale funkcjonująca w przestrzeni zewnątrzkomórkowej jest nośnikiem informacji dotyczących zasobów aminokwasowych kręgowców. Szczególnie w stanach zachwiania tej równowagi – wysycenie macierzy pozakomórkowej produktami rozpadu potrójnej helisy ma niezwykle pozytywny wpływ na przywrócenie bilansu metabolicznego białka.

Witamina C, jest w organizmie głównym strażnikiem antyoksydacyjnym błon komórkowych i krwinek czerwonych. Jedna molekuła witaminy E zabezpiecza przed  wolnymi rodnikami ponad 200 nienasyconych molekuł kwasu tłuszczowego. Współdziała ściśle z witaminą C, karotenoidami, selenem, chromem i cynkiem.

Proszek z tych alg to bomba suplementacyjna. Są bogate w wapń, miedź, żelazo, mangan, magnez, potas, selen, fosfor, chrom, cynk i jod zarówno organiczny (dijodotyrozyna) jak i nieorganiczny. Odnajdziemy tu witaminy z grupy A, B, C, E i K. Węglowodany, błonnik, polisacharydy i aminokwasy egzogenne. Polifenole, karoten oraz związki śluzowe: kwas alginowy, fukoidynę, laminarynę, mannitol, a także bioflawonoidy, z których najważniejszym jest flawon – 3 – d (OPC).  Po usunięciu chlorku sodu sproszkowane i mikronizowane algi stanowią niemal idealnie zbilansowany kompleks witamin, makro i mikroelementów oraz innych cennych substancji. Są przy tym lekkostrawne i łatwo przyswajalne, ponieważ ich skład mineralny przypomina nasze płyny ustrojowe.


Uwaga! Colvita zawiera niewielką tylko ilość witaminy C. Jest to porcja zbyt mała dla skutecznego warunkowania procesów kolagenogenezy w ustroju i zapotrzebowania na nią przez organizm.


  Zalecane dzienne spożycie


2 kapsułki dziennie, najlepiej po lub w trakcie posiłku z uwagi na obecność witaminy E rozpuszczalnej wyłącznie w tłuszczach. 

  Wydajność


Opakowanie Colvita 60 wystarcza na 30 dni.

  Przechowywanie


Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci


  


Pamiętaj, że suplementy to specjalnie dobrane składniki odżywcze wzbogacające twoją dietę. Nie można ich traktować jak lekarstw. Nie zastąpią one zrównoważonej diety. Jeśli masz jakieś pytania bądź wątpliwości co do zażywania naszych specyfików, skonsultuj się z twoim lekarzem rodzinnym.

  • Brak komentarzy
Podobne w tej kategorii